انحلال اشخاص حقوقی مشمول چه مالیاتی است؟

report گزارش

سوال شده توسط رضا درگاهی در دسته بندی مالیات

پروفایل
up
down

با سلام.اشخاص حقیقی که انحلال خود را اعلام کرده اند چه مالیات هایی باید بپردازند؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط سیدرضا اشراقی

profile
up
down

با سلام.ابتدا باید دو نوع اظهارنامه 114 و 116 را پر کنند. سپس باید به درآمدها و هزینه های شخص حقوقی منحله از اول سال مذکور لغایت تاریخ انحلال شخص حقوقی در اداره ثبت شرکت ها رسیدگی کرده و سود یا زیان دوره مذکور را مشخص کند .

پس از تعیین سود و زیان مربوطه ترازنامه ای به تاریخ روز انحلال تهیه می شود که علاوه بر منظور نمودن سود و زیان دوره انحلال ، دارایی های آن با رعایت تبصره های ۱ و ۲ ماده ۱۱۵ تعیین میشود و سپس بدهی ها و سرمایه پرداخت شده و اندوخته ها و مانده سودهایی که مالیات آن قبلاً پرداخت گردیده است ، از آن کسر می گردد و در نتیجه ماخذ محاسبه مالیات انحلال شخص حقوقی حاصل می گردد.

مالیات مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی که منحل می شوند (به استثنای مالیات مقطوع دارایی های املاک و سهام یا سهم الشرکه یا حق تقدم سهام شرکتها ) ، به نرخ ۲۵ درصد موضوع ماده ۱۰۵ق.م.م می باشد .