مالیات بر در آمد مشاغل چگونه محاسبه می شود؟

report گزارش

سوال شده توسط کامیار محمدی در دسته بندی مالیات

پروفایل
up
down

سلام وقت شما بخیر

مالیات بر در آمد مشاغل چگونه محاسبه می شود؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط سید مهدی عباسی

profile
up
down

با سلام

ابتدا باید میزان درآمد مشمول مالیات برای شما مشخص شود. که به شرح زیر است:

نحوه تعيين درآمد مشمول ماليات:

 الف – با قبولي دفاتر و يا قبولي درآمد مشمول ماليات مندرج در اظهارنامه .

(ساير درآمدها + فروش كالا و خدمات) = (استهلاك + هزينه ها) - درآمد مشمول ماليات

ب – از طريق علي الرأس که در صورت عدم رعايت موارد زير ، درآمد صاحبان مشاغل به صورت علي رأس تشخيص خواهد شد.

ب-1- درصورتي كه تا موعد مقرر ترازنامه و حساب سود و زيان و يا حساب درآمد و هزينه و حساب سود و زيان، حسب مورد تسليم نشده باشد.

ب – 2- درصورتي كه مؤدي به درخواست كتبي اداره امور مالياتي مربوط از ارائه دفاتر و يا مدارك حساب در محل كار خود خودداري نمايد.

ب – 3- درصورتي كه دفاتر و اسناد و مدارك ابرازي براي محاسبه درآمد مشمول ماليات به نظر اداره امور مالياتي غيرقابل رسيدگي تشخيص شود و يا به علت عدم رعايت موازين قانوني و آئين نامه مربوط مورد قبول واقع شود.

نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بر طبق ماده 131 به صورت زیر است:

·        تا ميزان 30.000.000 ريال درآمد مشمول ماليات سالانه به نرخ 15%

·        تا ميزان 100.000.000 ريال نسبت به مازاد 30.000.0000 به نرخ 20%

·        تا ميزان 250.000.000 ريال نسبت به مازاد 100.000.000 به نرخ 25%

·        تا ميزان 1.000.000.000 ريال نسبت به مازاد 250.000.000 به نرخ 30%

·        نسبت به مازاد يك ميليارد ريال به نرخ 35%

توجه داشته باشید مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای هستند استثنا محسوب می‌شوند.