آیا کارفرما و کارگر میتوانند برای بیمه نشدن کارگر توافق کنند؟

report گزارش

سوال شده توسط رنجبران در دسته بندی تامین اجتماعی و قانون کار

پروفایل
up
down

سلام. خسته نباشید. میخواستم بدونم که مدیر و کارمند میتونن توافق کنند که کارمند بیمه اجباری نشه و خودش، خودش رو بیمه اختیاری کنه؟ مثلا باهم قرارداد بنویسن و دو طرف هم امضا کنن.

2 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط رضا زارع

profile
up
down

سلام وقت شما هم بخیر. پیشنهاد میکنیم چنین کاری انجام ندید اصلا. چون در آینده برای شما هم از سمت تامین اجتماعی و هم از سمت خود کارمند مشکل ساز میشه. در صورتی که تامین اجتماعی به شرکت مراجعه کنه برای بررسی و مدرک و اسنادی پیدا کنه مبنی بر اینکه یک یا چند نفر کارمند حقوق بگیر دارید اما در لیست بیمه اسمشون رو رد نکردید و براشون حق بیمه پرداخت نشده هم حق بیمه های پرداخت نشده رو کامل ازتون دریافت میکنه و هم ممکنه جریمه بشید. از طرفی این کارمند یا کارمندان هر زمان که بخواهند میتونن به اداره کار از شما شکایت کنن و با اثبات این که برای شما کار میکردند اما براشون بیمه رد نکردید دچار دردسر میشید. موردی هم که گفتید کارفرما و کارگر بین خودشون قرارداد بنویسن مبنی بر توافق و رضایت برای بیمه نشدن، هیچ وجه قانونی و اعتباری نداره چون شما قراردادی برخلاف قانون کار نوشتید و بی اعتبار هست.

report گزارش

پاسخ داده شده توسط سید مسعود قائم مقامی

profile
up
down

خیر نمی توانید. چون بیمه اجباری از قوانین آمره است و مفهوم آن اینست که باید رعایت شود. یعنی همانطور که نمی توان قیمومیت پدر بر فرزند را ملغی نمود این قوانین هم با سازش و توافق حذف نمی شوند.