بخشنامه شماره 260/95/43 مورخ 1395/07/12 سازمان امور مالیاتی چیست؟

report گزارش

سوال شده توسط پیرحیاتی در دسته بندی مالیات

پروفایل
up
down

با سلام. لطفا محتوای بخشنامه شماره 260/95/43 مورخ  1395/07/12 سازمان امور مالیاتی

را بفرمایید.

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط امیررضا سنجری

profile
up
down

با سلام و ادب. خدمت شما

موضوع: عدم شمول مالیات نسبت به تقسیم اموال مشاع در اسناد تقسیم­

نامه­ های تنظیمی

به قرار اطلاع برخی از ادارات امور مالیاتی هنگام محاسبه مالیات نقل

و انتقال املاک در برخورد با اسناد تقسیم­ نامه­ های املاکی که قدرالسهم مالکین آن

تغییرنموده است، اقدام به مطالبه مالیات می­ نمایند; لذا پیرو بخشنامه 56861-210

مورخ 17-6-1388 راجع به ابلاغ رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری موضوع دادنامه

شماره 5 مورخ 19-1-1386 در خصوص ابطال نامه­ های شماره 20-2036-34792 مورخ

1-9-1366 و شماره 20-2560-48260 مورخ 3-11-1366 معاون محترم درآمدهای مالیاتی وقت

وزارت امور اقتصادی و دارایی، موکدا یادآور می­ گردد:

با توجه به مفاد دادنامه مذکور، تقسیم اموال مشاع به فرض عدم تساوی و

لزوم پرداخت یا اصلاح یا سازش مابه­ التفاوت سهام مالکین مشاع در پایان تقسیم، از

مصادیق موارد مصرح در مادتین 119 و 187 قانون مالیات­ های مستقیم مصوب 1366 و

اصلاحات بعدی آن و سایر درآمدهای مشمول مالیات محسوب نمی­ شود.

بنابراین نحوه عمل مالکین در میزان سازش برای تقسیم اموال مشاع در

اسناد تقسیم­ نامه­ های تنظیمی، ماهیتا معامله محسوب نشده و مشمول محاسبه مالیات

نخواهدبود.

سید کامل تقوی­ نژاد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور