دیه توسط بیمه چه زمانی پرداخت می شود؟

report گزارش
پروفایل
up
down

سلام بنده تصادف کردم میخواستم ببینم دیه توسط بیمه چه زمانی پرداخت می شود؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط مهدی شکوری

profile
up
down

سلام. دیه توسط بیمه کننده بر طبق قانون بیمه شخص ثالث مصوب 1400 و بر اساس مفاد 31 ، 32 ، 33 باید پرداخت شود و زمان آن نیز در این مفاد مشخص شده است:

ماده 31- بیمه گر یا صندوق حسب مورد مکلف به پرداخت خسارت متعلقه حداکثر تا 15 روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز میباشند.

ماده 32- زیاندیده یا اولیاء دم متوفی موظفند پس از قطعی شدن مبلغ خسارت برای تکمیل پرونده به بیمه گر یا صندوق مراجعه کنند. بیمه گر نیز مکلف است حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ قطعی شدن، مبلغ خسارت را به زیاندیده بپردازد در صورت عدم مراجعه زیاندیده مبلغ مذکور نزد صندوق تودیع و قبض واریز بیمه گر به مرجع قضایی تحویل و بیمه گر بری الذمه خواهد بود. صندوق نیز مکلف است به محض مراجعه زیاندیده مبلغ را عیناً به ایشان پرداخت کند.

ماده 33- در صورت عدم پرداخت خسارت توسط بیمه گر یا صندوق حسب مورد طبق تکلیف(ماده 31و32) زیاندیده حق مطالبه جریمه تاخیر در پرداخت خسارت را (به ازای هر روز تاخیر نیم درهزار مبلغ خسارت) را خواهد داشت.