نقش زنجیره تامین تولید و مدیریت تولید در محاسبه بهای تمام شده چیه؟

report گزارش

سوال شده توسط سید جواد حسینی در دسته بندی حسابداری

پروفایل
up
down

خسته نباشید. می خواستم بدونم نقش زنجیره تامین تولید و مدیریت تولید در محاسبه بهای تمام شده چیه؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط بهرام صانعی

profile
up
down

با سلام و درود. با توجه به تعریف و مفهوم زنجیره تامین و همینطور مدیریت تولید، مشخص می شود که نقش مهمی در محاسبه بهای تمام شده دارند. برای بیان دقیق تر بهتر است زنجیره ی تامین را توضیح دهیم:

زنجیره تامین در واقع به تمامی فرآیندها و عملیات هایی که یک ماده خام طی می کند تا به محصول نهایی تبدیل شود و به دست مصرف کننده برسد می گویند. در واقع زنجیره تامین روند و اقدامات مرتبط با تبدیل ماده ی خام به محصول نهایی است. این فرآیند ها شامل برنامه تولید و بسته بندی، مواد مورد نیاز، برنامه ریزی و مدیریت عرضه و تقاضا، انبار کردن، تحویل به مشتری و... است.

بنابراین بهای تمام شده یک محصول، ارتباط نزدیکی با زنجیره ی تامین آن دارد و درواقع تمامی این فرآیندها و هزینه‌های صرف شده در هر مرحله (چه به صورت مالی چه منابع انسانی) از تولید محصول نهایی و ارائه به مشتری، تعیین کننده بهای تمام شده‌ی محصول مذکور است.