چه مشکلاتی در ارزیابی موجودی کالا به روش قیمت تمام شده وجود دارد؟

report گزارش

سوال شده توسط سيدعلى ساداتى در دسته بندی حسابداری

پروفایل
up
down

باسلام میخواهم بدانم چه مشکلاتی در ارزیابی موجودی کالا به روش قیمت تمام شده وجود دارد که باعث ایراد می شود در این روش؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط محمدرضا جدی

profile
up
down

مشکلاتی که در ارزیابی موجودی کالا به روش قیمت تمام شده وجود دارد به شرح زیر است

1.      سود و زیان خالص به صورت حقیقی حاصل نمی‌شود.

2.      دارایی‌ها در ترازنامه به بهای تمام شده وارد می‌شوند، و نه ارزش واقعی. و این در حالی است که امکان دارد بین بهای تمام شده و قیمت دارایی ها در بازار تفاوت زیاد وجود داشته باشد.

3.     در مورد کالاهایی که طی دوره در زمان‌های متفاوت و با قیمت‌های متفاوت خریداری شده‌اند، تعیین کردن بهای تمام شده بسیار سخت است.

برای مثال در دوره تورم، قیمت‌ها همواره در حال افزایش و در دوره رکود، قیمت‌ها همواره در حال کاهش است. با تمام مشکلات و ایراد هایی که این روش دارد بازهم برخی از موسسه ها به علت سهولت دستیابی به قیمت ها، برای تعیین ارزش موجودی کالا از این روش استفاده می کنند.