تفاوت ارزش واقعی دارایی و ارزش حقیقی دارایی چیست؟

report گزارش

سوال شده توسط علی عباسی در دسته بندی حسابداری

پروفایل
up
down

سلام وقت شما بخیر باشه. میخوام بدونم ارزش واقعی دارایی و ارزش حقیقی اون چی هستن و چه فرقی دارن؟ و این که کدوم از این ارزش ها در دفاتر قابل ثبت هست؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط امیر ارسلان بلادی

profile
up
down

سلام. دوست عزیز سوال شما سوال مورد بحثی هست و هر شخص برداشت خودش رو داره در این مورد. این دو ارزش یعنی حقیقی و واقعی مفهوم نسبی هستند.

در ابتدا باید تعریف شما را از واقعیت و حقیقت را بررسی کنیم. اگر منظور از واقعیت  همان ارزش دارایی برای بنگاه اقتصادی است و منظور از حقیقت ارزش ذاتی (دفتری) آن دارایی است، در حال حاضر استانداردی برای ثبت آن وجود ندارد. در استانداردهای حسابداری ایران به طور معمول به ارزش دفتری یا اصل بهای تمام شده، پرداخته شده است.

برای مثال ممکن است شما چیزی مانند حق الامتیاز را خریداری کنید که برای ادامه فعالیت بنگاه ارزش حیاتی دارد، بنابراین ارزش واقعی این دارایی بسیار بیشتر از ارزش حقیقی یا دفتری آن است، در حالی که امکان دارد ارزش واقعی همین مورد برای بنگاه دیگر بسیار کمتر باشد.

حال این سوال پیش می آید که حسابدار باید کدام ارزش را در زمان خرید یا تصاحب دارایی ثبت کند ؟

با توجه به استانداردهای حسابداری ایران و قوانین مالیاتی در واقع همان ارزش دفتری یا حقیقی  توسط حسابدار باید ثبت شود.