استهلاک و ارزش گذاری دارایی هایی که عمر مفید مشخصی ندارند چطور محاسبه می‌شود؟

report گزارش

سوال شده توسط پریسا اعتمادی در دسته بندی حسابداری

پروفایل
up
down

سلام روز شما بخیر باشه. میخوام ببینم با در نظر گرفتن استاندارد های حسابداری باید استهلاک و ارزش گذاری دارایی هایی مانند چاه آب و چاه نفت که عمر مفید مشخصی ندارند چطور محاسبه کرد؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط سهیل قربانی

profile
up
down

با سلام

منابع طبیعی گروهی از دارایی های بلند مدت هستند که در طبیعت وجود دارند و مانند دارایی های عملیاتی مشهود، ویژگی بارز آن ها داشتن منافع در آینده و در طول زمان است. منابع طبیعی در واقع دارایی های تحلیل رونده نیز نامیده می شوند و به طور فیزیکی در فرآیند طول استفاده می شوند. منابع طبیعی با استخراج یا بهره برداری دچار تغییر فیزیکی می شوند و در نهایت با بهره برداری در طی زمان ارزش خود را از دست می دهند.

به همین سبب مهم ترین مواردی که در ارزش گذاری و محاسبه استهلاک آن ها تاثیر دارد به شرح زیر است:

1.       تعیین بهای تمام شده منابع طبیع

2.      مستهلک نمودن بهای تمام شده منابع طبیعی

در نهایت استهلاک و ارزش گذاری چاه نفت با توجه به اندازه ی دهانه چاه و همین طور عمق آن و دیگر این که با توجه به میزان استخراج سالیانه محاسبه می شود.