در صورت گم شدن دفاتر چه باید کرد؟

report گزارش

سوال شده توسط سعید در دسته بندی حسابداری

پروفایل
up
down

سلام وقت شما بخیر. اگر دفاتر گم شوند چه کار باید بکنیم؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط محمدعلی بنکدار تهرانی

profile
up
down

باسلام.

در تبصره ۳ ماده ۱۳ آیین نامه تحریر دفاتر قانونی در این مورد آمده است که:

در مواردی که دفاتر مورد بحث در این آیین نامه، توسط مقامات قضایی یا سایر مراجع قانونی و یا به عللی خارج از اختیار شخص از دسترس آن شخص خارج شود، صاحب دفتر باید از تاریخ وقوع این امر تا حداکثر ظرف سی روز دفاتر جدید امضاء ، پلمب نماید و عملیات آن مدت را در دفاتر جدید ثبت کند. تاخیر ثبت عملیات در این مدت به اعتبار دفاتر خللی وارد نمی کند.

البته بهتر است یادآوری کنم که اگر در موارد دفاتر رد شوند باید این نکات را در نظر داشته باشید:

براساس بند ۶ ماده ۲۰ که در مورد رد دفاتر است، در اجرای مقررات تبصره ۳ ماده ۱۳ این آیین نامه در مواردی که دفاتر مزبور به ادعای شخص از دسترس او خارج شده باشد و غیراختیاری بودن این موضوع توسط اداره امور مالیاتی مربوطه تایید نشود، در نتیجه دفاتر رد شده و مشمول بند ۳ ماده ۹۷ خواهد شد. (یعنی علی الراس)