بخشنامه 12/14 تامین اجتماعی برای معافیت مالی شرکت های دانش بنیان از پرداخت ضریب حق بیمه

report گزارش

سوال شده توسط یاسین دانشور در دسته بندی تامین اجتماعی و قانون کار

پروفایل
up
down

سلام لطفا متن بخشنامه12/14 تامین اجتماعی درباره شرکت های دانش بنیان رو بگذارید

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط فرهاد معزی

profile
up
down

با سلام:

Top of Form

بخشنامه 14/12 سازمان تامین اجتماعی

معافیت قراردادهای دانش‌بنیان از ضرایب حق بیمه قراردادها

در اجرای قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات مصوب ٥‏‏/٨‏‏/٨٩، بهبود فضای کسب‌وکار و بهره‌مندی شرکت‌ها و مؤسسات مزبور از تسهیلات قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و با عنایت به تداوم جلسات کارگروه مشترک فی‌مابین نمایندگان معاونت علمی و فنآوری رئیس‌جمهور و این سازمان در خصوص ضرورت تحقق سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی، بررسی مسائل و ابهامات مربوط به قراردادهای منعقده شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان با واگذارندگان کار در اجرای ماده ٣٨ قانون تامین ‌اجتماعی و نحوه مطالبه حق بیمه قراردادهای مزبور، توجه واحدهای اجرایی تابعه را به نکات ذیل معطوف می‌دارد:

1.    شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان که از حمایت‌ها و تسهیلات قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی اختراعات برخوردار می‌باشند و در اجرای قانون یاد شده با انعقاد قراردادهای پیمانکاری در زمینه‌های دانش‌بنیان انجام فعالیت نموده و موضوع قراردادهای منعقده شرکت‌ها و مؤسسات مزبور مورد تأیید معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری قرار گرفته باشد با معرفی و تأیید موضوع توسط معاونت یاد شده، حق بیمه قراردادهای منعقده این‌گونه شرکت‌ها و مؤسسات بر اساس لیست و بازرسی خواهد بود و شعب تابعه می‌بایست در صورت نداشتن بدهی قطعی، ضمن صدور مفاصا حساب قرارداد منعقده وفق ماده ٣٨ قانون تامین اجتماعی و تبصره‌های ذیل آن نسبت به بررسی لیست‌های ارسالی طبق ماده ٣٩ قانون تامین اجتماعی و انجام بازرسی طبق ماده ٤٧ قانون (اعم از کارگاهی و دفاتر)اقدامنمایند.

تبصره: قراردادهای معرفی‌شده منحصراً در خصوص موضوعات دانش‌بنیان مورد تایید و با معرفی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور بوده و سایر قراردادهای منعقده شرکت‌ها و مؤسسات مزبور طبق مقررات جاری سازمان و با رعایت ماده ٤١ قانون تامین اجتماعی محاسبه و مطالبه خواهد شد.

2.    درصورتی‌که علیرغم صدور مفاصا حساب قراردادهای منعقده، شرکت یا مؤسسه کتمان اطلاعات و حقایق نموده و از ارائه دفاتر و یا در خصوص بررسی صحت ‌و سقم لیست‌های ارسالی به هر دلیل خودداری نماید و یا دفاتر آن نانویس باشد، در این صورت حق بیمه قرارداد منعقده وفق مصوبه مورخ ٢٤‏/١‏/٧٠ شورای عالی تامین اجتماعی و بخشنامه ١٤ جدید محاسبه و مطالبه خواهد شد.

3.    با توجه به تصمیمات متخذه و با عنایت به تخصصی بودن موضوع قراردادهای منعقده مقرر گردیده، دریافت لیست و حق بیمه و همچنین قراردادهای مزبور در صورت درخواست کارفرما به ‌صورت متمرکز صورت پذیرد، لذا با توجه به تفاهمات انجام‌گرفته با معاونت علمی و فنآوری رئیس‌جمهور، قراردادهای شرکت دانش‌بنیان در استان تهران در شعب ١٣ و ٢٧ تهران و در سایر استان‌ها در یک شعبه خاص متمرکز می‌گردد که در صورت درخواست شرکت‌ها و مؤسسات مزبور مبنی بر ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان شاغل و همچنین قراردادهای منعقده به‌صورت متمرکز ، تمرکز و لیست و پرداخت حق بیمه ‌این‌گونه مؤسسات در شعب مزبور بلامانع خواهد بود.

4.    در جهت تسهیل در امور کارفرمایان شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان، معاونت امور بیمه‌ای ادارات کل استان مربوطه و شعب تابعه آن می‌بایست با هماهنگی معاونت علمی و فنآوری رئیس‌جمهور نسبت به برگزاری کلاس‌های آموزشی ارائه بسته‌های آموزشی و ... اقدام نمایند.

5.     با توجه به تداوم جلسات کارگروه مشترک فی‌مابین این سازمان و معاونت علمی و فنآوری رئیس‌جمهور، گزارش عملکرد هر یک از بندهای مزبور در جلسات ماهیانه در کارگروه مزبور بررسی خواهد شد.

6.    در جهت الکترونیکی نمودن ارسال اطلاعات قراردادهای منعقده شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان، معاونت علمی و فنآوری رئیس‌جمهور و این سازمان مقرر نمودند زیرساخت‌های مربوط به ارسال اطلاعات مزبور و همچنین معرفی‌نامه هر قرارداد را در حداقل زمان ممکن طراحی، بطوریکه برخط بودن ارسال این‌گونه اطلاعات ظرف سه ماه از تاریخ صدور بخشنامه عملیاتی گردد.