راس گیری چک به چه صورت است؟ چه روش هایی دارد؟ این روش ها چه تفاوتی با هم دارند؟

report گزارش

سوال شده توسط اقدس ابراهیمی در دسته بندی حسابداری

پروفایل
up
down

سلام خسته نباشید. سوالم این است که راس گیری چک به چه صورت است؟ چه روش هایی دارد؟ این روش ها چه تفاوتی با هم دارند؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط منصورنوشادی

profile
up
down

با سلام. راس گیری چک آن چنان سخت نیست و شما می توانید از روش های مختلفی این کار را انجام دهید. این روش ها مانند:

·        محاسبه دستی

·        نرم افزارهای حسابداری

·        نرم افزارهای آفیس مانند اکسل

برای این که بتوانید راس گیری های مختلفی را انجام دهید ابتدا باید روش و فرمول کلی آن را بدانید و به آن مسلط باشید. این فرمول کلی به شرح زیر است:

کل مبلغ چک ها / (اختلاف تاریخ با تاریخ سر رسید * مبلغ چک) = راس گیری

ساده تر بگوییم یعنی:

·        در مرحله اول باید مدت زمان هر چک را در مبلغ آن ضرب نمایید.

·        در مرحله دوم عددی که از حاصل ضرب به دست آمده برای هر چک را باهم جمع کنید.

·        در محله سوم عددی که از حاصل جمع ها به دست آمده را بر مجموع مبلغ های همه چک ها تقسیم نمایید.

·        در مرحله چهارم عددی به دست آمده که درواقع فاصله زمانی بین تاریخ راس چکها را از مبدا تاریخ نشان می دهد. و برای مثال این یعنی اگر عددی که به دست آوردید 30 باشد نشان دهنده این است که راس چک ها به مدت 30 روز بعدتر از تاریخ پایه است.

لازم به ذکر است که معیار رأس گیری چک بر اساس فاصله زمانی از تاریخ مبدا چک است.

تاریخ پایه نیز در واقع تاریخ اولیه است که محاسبه راس گیری چک براساس آن انجام میشود.

بهتر است در یک مثال این موضوع را بگوییم:

برای راس گیری چک، اول باید فاصله زمانی وصول هر چک را از روز مبدا محاسبه کنیم.

مثلا چک اول قرار است پس از 15 روز از امروز وصول گردد. چک دوم پس از 32 روز و چک سوم پس از گذشت 48 روز.

“تاریخ مبنا” و یا همان تاریخ پایه در واقع زمانی است که شما فاصله سررسید هر چک را از آن تاریخ محاسبه می کنید. به طور مثال شما می خواهید سررسید واقعی چک های شما از امروز به مدت 48 روز دیگر باشد و اولین چک خود را به تاریخ 32 روز دیگر صادر می کنید.