در صورت نداشتن قرارداد میتوان از کارفرما برای بیمه و حق بیمه شکایت کرد؟

report گزارش

سوال شده توسط سارا جلادتی در دسته بندی شکایت از کارفرما یا کارگر

پروفایل
up
down

با سلام من مدت 2 سال در بخش اداری یک شرکت عمرانی کار کردم اما در این مدت کارفرما با من قرارداد نبست  و من رو هم بیمه نکرد. میخواستم بپرسم الان با توجه به اینکه من قرارداد رسمی نداشتم میتونم از کارفرما بابت بیمه نکردن شکایت کنم؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط فرهاد معزی

profile
up
down

سلام و وقت بخیر. بله از نظر قانون کار قرارداد شفاهی هم پذیرفته هست و احتیاجی نیست قرارداد حتما کتبی باشه. در مورد بیمه که فرمودید کارفرما مطابق با ماده 148 قانون کار موظف است که تمامی کارکنان را بیمه کند و حتی اگر رد نکردن بیمه در ابتدا مطابق با توافق طرفین بوده باشد، وجاهت قانونی ندارد زیرا برخلاف قانون است. در مورد موردی که میفرمایید لازم هست که فیش حقوقی یا شهادت همکاران یا برگه مرخصی و یا هر مورد دیگری که اثبات کند شما در آن زمان در آن شرکت مشغول به کار بوده اید را ارائه کنید، اداره کار بازرسی را مسئول بررسی ادعای شما میکند و در صورتی که صحت ادعای شما ثابت شود کارفرما موظف به پرداخت جریمه و حق بیمه شما هست و مدت زمان بیمه نیز از سمت تامین اجتماعی بررسی میشود و در صورت تایید، مبلغ حق بیمه دریافت و آن مدت زمان به سابقه شما اضافه خواهد شد.