چطور بدون مدرک باید از کارفرما شکایت کنم؟

report گزارش
پروفایل
up
down

سلام. من در یک فروشگاه پوشاک کار فروشندگی می کنم و حدود 8 سال است که این جا مشغول به کارم. متاسفانه بعد از گذشت پنج سال من را در این جا بیمه کردند تازه آن هم 6 ماه اول را به صورت کامل حق بیمه را از حقوق خودم کثر میکردند. حقوق ثابت بنده 600 تومن بود به صورت ماهانه و پورسانت هم از 400 تا 500 تومان دریافت می کردم که کلا می شود 1 میلیون تومان. روزهای تعطیل هم کار می کردم به این صورت که باید حتما جمعه ها هم کار کنیم و در صورت غیبت مزد ما به کسی که جای ما می آمد در آن روز تعلق می گرفت.

متاسفانه من الان متوجه حقوق و مزایای پایمال شده ی خودم شده ام و می خواهم از کارفرما شکایت کنم. چطور باید از کارفرما شکایت کنم؟

برای اثبات این موضوع مدرک و سندی ندارم متاسفانه چون کارفرما همیشه در برگه ای به اجبار از ما امضا میگرفت که تمام حقوق و مزایای ما را پرداخت کرده است اما توی برگه مبلغی ذکر نشده بود. همچنین حقوق ما را چندین ماه به عقب می انداخت و نهایتا حقوقمان را با چند چک و تحت چند شعبه پرداخت می کرد.

الان من چگونه می توانم ثابت کنم که کارفرمای بنده 5 سال اول من را بیمه نکرده و حقوق و مزایایی به من پرداخت نکرده است؟

لطفا نمونه متن اعتراض یا شکایت از کارفرما در خصوص پرداخت نکردن حقوق و مزایا و بیمه نکردن کارگر ارائه کنید.

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط محمد جواد باقریان

profile
up
down

با سلام. ابتدای امر بهتر است این موضوع را با خود کارفرما در میان بگذارید و اختلافات خود را به این صورت حل کنید. در صورتی که کارفرما امتناع کرد و مشکلتان حل نشد می توانید با توجه به قوانین کار ماده 157 به مراجع حل اختلاف اداره کار بروید و دادخواستی در خصوص عدم دریافت بیمه از سمت کارفرما و عدم دریافت مزایا و سنوات و... در حین کار و پایان کار و عدم دریافت حق و مزد اضافه کاری از کارفرما، ارائه کنید. به این صورت دادخواست شما در مرجع حل اختلاف بررسی می شود و براساس این بررسی ها و رسیدگی ها حکم قانونی که لازم الاجراست، صادر می شود.