آیا کارفرما میتواند بخشی از حقوق کارمند را به عنوان حق بیمه به صورت نقدی از حقوق او کسر کند؟

report گزارش

سوال شده توسط محمد مظلومی در دسته بندی شکایت از کارفرما یا کارگر

پروفایل
up
down

سلام من در یک کارگاه مشغول به کار هستم و کارفرما هرماه درصدی از حقوق من و بقیه کارکنان را به عنوان حق بیمه به صورت نقدی از حقوقمون کم میکنه. میخواستم بدونم این کارش قانونی هست؟ میتونیم ازش شکایت کنیم؟ چون اعتراضمون فایده ای نداشته.

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط elham romoozi

profile
up
down

سلام برای بررسی موضوع میتونید در اداره کار علیه کارفرما شکایت کنید تا بازرسان اداره کار موضوع رو مورد بررسی و تحقیق قرار بدهند اما به طور کلی کارفرما در شرایط زیر اجازه برداشت از حقوق کارگر را دارد

·       مواردی که قانون به طور صریح اجازه داده باشد

·       در صورتی که کارگر قسط وام یا وام‎هایی که کارفرما به او داده را نپرداخته باشد (مبلغ اقساط باید از پیش بین کارفرما و کارگر توافق شده باشد)

·       در صورتی که اشتباهی مبلغ اضافه‎ای به کارگر پرداخت شده باشد

·        مال الاجاره (اجاره بها) خانه سازمانی که میزان مبلغ اجاره آن از پیش به توافق هر دو طرف رسیده است

·       مبلغ هایی که کارگر متعهد بوده هنگام خرید اجناس ضروری از تعاونی همان کارگاه یا سازمان پرداخت کند

توجه کنید که در تمام موارد بالا هم، مبلغی که کارفرما میتونه از حقوق کارگر برداشت نباید بیشتر از یک پنجم حقوق کارگر باشه. موفق باشید.