بیمه نکردن و عدم پرداخت حقوق به بهانه کارآموزی

report گزارش

سوال شده توسط امید در دسته بندی شکایت از کارفرما یا کارگر

پروفایل
up
down

سلام

من در یک شرکت حسابداری با عقد قراردادی با شرکت بصورت یک ماه آزمایشی، ۶ ماه کمک حسابدار و ۵ سال حسابدار شروع به فعالیت کردم که بعد از چند روز شرکت با گرفتن مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰ تومان از من خواست تا یک قرارداد کارآموزی را امضا کنم تا احتمالا از طرف بیمه تامین اجتماعی دچار مشکل نشوند. بعد از گذشت ۳ هفته شرکت از من قطع همکاری خواست و پول پرداختی من را به من برنگرداند آیا من می توانم بابت بیمه نکردن و عدم پرداخت حقوق و همچنین مبلغ کارآموزی از شرکت شکایت کنم؟ تشکر

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط علی رهنما

profile
up
down

بر طبق قانون کار از مواد 112 تا 118 مختص کارآموزی است و صریحا در این مواد گفته شده که کارآموز مشمول بیمه است و همچنین باید به او حقوق و دستمزد پرداخت شود. حتی اگر کارفرما کارگر را برای کارآموزی به مراکز کارآموزی جهت آموزش بفرستد در این مدت رابطه کارگری و کارفرمایی قطع نخواهد شد. در ثانی اگر کارفرمایی قصد دارد تا اشخاصی را برای آموزش و انجام کار به کار گیرد باید مجوز مرکز کارآموزی از وزارت کار دریافت کند

همچنین طبق دستورالعمل کارآموزی وزارت کار اگر کارآموزی توام با اشتغال باشد یعنی فرد علاوه بر یادگیری مهارت کار هم بکند(مانند موسسات حسابداری، حسابرسی، مکانیکی و ...) باید در این مدت بیمه و مزد او پرداخت شود

پس شما میتوانید شکایت کنید و با محکوم شدن کارفرما به سابقه بیمه خود دست پیدا میکنید