25 سال سابقه متناوب در مشاغل سخت یعنی چی؟

report گزارش

سوال شده توسط صابر آستانی در دسته بندی تامین اجتماعی و قانون کار

پروفایل
up
down

با عرض سلام و خسته نباشید. یکی از قوانین مشاغل سخت و زیان آور برای بازنشستگی این است که باید حتما 20 سال سابقه کار در مشاغل سخت به صورت متوالی داشته باشید و یا این که 25 سال به صورت متناوب سابقه کار داشته باشید.

بنده منظور از متناوب در این قانون را نمی دانستم و پرس و جو کردم. یک کارشناس گفتند که این جا منظور ازم تناوب این است که چند سال از سنوات کاری شما که بابت آن بیمه پرداخت میشود در مشاغل سخت و زیان آور باشد و بعد چند سال را در مشاغل عادی کار کنید. در آن صورت باید جمع سنوات و سابقه پرداخت بیمه اجباری شما باید 25 سال شود تا بتوانید درخواست بازنشستگی بدهید.

یک کارشناس دیگر گفتند که منظور از متناوب در این قانون این است که شما ۲۵ سال در مشاغل سخت و زیان آور سابقه کار داشته باشید و کار کنید منتها این 25 سال پشت سر هم نباشد و در این میان وقفه ای بیافتد. برای مثال 18 سال در مشاغل سخت کار کنید و بعد دیگر کار نکنید برای دو سال یا اصلا آن دوسال را به صورت عادی کار کنید، سپس دوباره شروع به کار در همین ماشغل سخت و زیان آور کنید. در آن صورت سابقه شما در مشاغل سخت و زیان آور متناوب خواهد بود.

میخواستم بپرسم که بالاخره کدام کارشناس درست گفته است؟

1 پاسخ به این سوال داده شده

report گزارش

پاسخ داده شده توسط محمد عسگری

profile
up
down

با سلام. دوست عزیز کارشناس دوم درست گفته است. متناوب به این مفهوم است که همه این 25 سال سابقه مدنظر در مشاغل شخت و زیان آور باشد اما به طور پشت سر هم و مداوم نباشد. یعنی مدتی در این بین یا در کار عادی مشغول بوده باشید یا این که اصلا کار نکرده باشید و حق بیمه پرداخت نکرده باشید.